{ "title": "Fırında Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/firinda-kabak(1).jpg", "date": "20.01.2024 15:07:31", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Fırında kabak, yapımı çok pratik ve çok lezzetli bir ana yemektir. Genel olarak ana yemek olarak akşam yemeklerinde tercih edilir. Fırında kabak güzel bir ana yemektir. İçerisine her türlü et ve tavuk ürünü ilave edilebilir ve bu şekilde yemeğiniz çeşitli olur. Şimdi gelin sizler ile fırında kabak yemeğimizin yapılışını inceleyelim.

Fırında Kabak Malzemeleri
Beşamel sos için
Fırında Kabak Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabaklar soyularak ufak ufak dilimlenir ve tuzlanır. Hafif bir şekilde sıvı yağda güzelce kızartılır. Kızaran kabaklar fırın kabının tabanına yerleştirilir. (Çiğ olarak kabakları tercih etmeniz durumunda da kabaklar kolaylıkla pişebilirler fakat ben hafifçe kızartmayı tercih ettim.) Üzerine daha önceden haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini ilave edin Kabakların üzeri tamamen tavuk eti ile örtüldükten sonra beşamel sosu hazırlanarak tavukların üzerine tam anlamı ile gezdirilerek sosla kapatılır. Fırın kabı fırına sürülerek 150 derece fırında 25 dakika kadar (Sosun üzeri pembeleşmeye başlayıncaya kadar) pişirilir. Fırından almaya yaklaşıldığı zaman kaşar peyniri rendesi kabağın üzerine serpilir. Kaşar peynirin eşit dağılmasına dikkat edin. Peynirler eriyip pembeleştiğinde yemeğimiz yemeğe hazır demektir.

Afiyet olsun.

Sosun yapımı şu şekilde: 

İlk olarak tereyağı eritilerek içerisine un ilave edilir ve güzelce kavrulur. Çırpıcı ile karıştırarak yavaş yavaş süt ilave eklenerek güzelce karıştırılır ve pişirilir. Sonrasında ise yemeğe tuz ilave edilir ve sos kaynayıp koyulaştığında ocaktan alınır. Dilerseniz sosun içerisine karabiber de ilave edebilirsiniz.
" } ] }