{ "title": "Fırında Kabak Yemeği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Firinda-Kabak-Yemegi-71.jpg", "date": "21.01.2024 17:17:41", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Fırında Kabak Yemeği; Kabak yaz kış tüketilmesi gereken sağlıklı sebzelerden bir tanesidir. Genellikle yaz mevsiminde yoğurtlusu tercih edilse de kış aylarında fırında tercih edilir. Daha önce pek çok kez denemiş olduğum ve sizlere önerebileceğim fırında kabak tarifini paylaşmak istedim.

Fırında Kabak Yemeği İçin Malzemeleri
Fırında Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

İlk olarak bütün sebzeleri yıkıyoruz. Kabuklarını da soyduktan sonra yemeklik olarak, küp-küp doğruyoruz. Dilerseniz kabağı soymayabilirsiniz. Tüm sebzeleri de doğradıktan sonra, kare bir borcama koyuyoruz. Salçayı bir kâsede hafif sulandırdıktan sonra, içine baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra hepsini sebzelerin içine döküp, tüm sebzeyi ve salçayı harmanlıyoruz. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Yemeğin üzerine en son tereyağını da eşit paylaştırdıktan sonra, tüm sebzeler iyice kızarana kadar, fırında pişiriyoruz. Daha sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }