{ "title": "Fırında Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/firinda-kabak-tatlisi(3).jpg", "date": "20.01.2024 11:50:55", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Fırında Kabak Tatlısı, Yapılışının pratik olması ve fazla malzemesinin olması nedeniyle birçok ev hanımı tarafından tercih edilen fırında kabak tatlısı mutfakların vazgeçilmezidir. Özellikle bal kabağının mevsiminde çok sık yapılan kabak tatlısının tarifi şu şekildedir;

Fırında Kabak Tatlısı Malzemeleri
Servis için
Fırında Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları yıkayın ve istediğiniz büyüklükte şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra tencereye koyun. Daha sonra üzerine 2 su bardağı toz şekeri ekleyin. Şekeri ekledikten sonra kapağını kapatarak suyunu bırakması için bekletin. Bekleme süresi yaklaşık 6-7 saat olabilir. Gün içinde yapmak istiyorsanız akşamdan suya bırakırsanız daha iyi olur. Bekleme süresi bittikten sonra üzerine hiç su eklemeden ocağı alın. Ocakta orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakların çok pişirmeyin. Çünkü daha fırında pişecek. Yumuşayınca ocaktan indirin ve kabakları tek tek fırın tepsisine dökün. Daha önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika daha pişirin. Fırında pişirmenin nedeni hem kabaklar şerbetini daha iyi alacaktır hem de lezzeti artacaktır. Fırında çıkardığınız kabaklar soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine isteğe göre ceviz ya da susam serpebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }