{ "title": "Fırında Kabak Köftesi", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Firinda-Kabak-Koftesi-61.jpg", "date": "22.01.2024 00:59:31", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Fırında Kabak Köftesi, fırında yapılan kabak köftesi çok az yağ içeriği ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir tariftir. Kabak denildiği zaman akla ilk gelen şey diyetler olduğu için bu tarif kabağa karşı olan ön yargınızı ve fikirlerinizi son derece değiştirecek bir lezzete sahip. Köfteler genelde kızartma usulü ile yapıldığından ağır ve sağlıksız olur, fakat fırında yapılan kabak köftesi hem içerdiği malzemeler hem de tat bakımından tek kelime ile mükemmel. Ayrıca kabak köftesi soğuk olarak tüketilebilen bir lezzet olduğundan bir gün önceden hazırlayarak akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilebileceği gibi hanımların 5 çaylarındaki menülerine dahil edebilecekleri tuzlu bir çeşit olarak da ikram edilebilmektedir. Ayrıca kabak sevmeyen çocuklar köfte olduğunu duyar duymaz zevkle yiyeceklerdir.

Fırında kabak köftesi için gereken malzemeler
Fırında kabak köftesi nasıl yapılır?

Kabaklar yıkandıktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Bir müddet sulanması beklenir. Kabak yavaş yavaş suyunu salmaya başlayınca ince bir tülbentin içine koyularak fazla suyu iyice sıkılır. Eğer sulu bırakırsanız içi pişmez ve kabak köfteleriniz dağılır. Suyu süzülen kabak rendenin içine rendelenmiş havuç, iyice yıkanıp incecik kıyılmış olan dereotu, maydanoz ve yeşil soğanlarda eklendikten sonra malzeme iyice harmanlanır. Bu aşamada yumurtaları, zeytinyağını, beyaz ve kaşar peyniri, unu, kabartma tozu ve baharatları da ekleyip iyice karıştıralım. Hazırlanmış olan kabak harcından çok büyük olmayacak şekilde köfteler oluşturalım. Köfteleri yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kabak köftelerinin altları ve üstü kızarana dek pişirelim. Dilerseniz yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.

" } ] }