Fırında Kabak Köftesi, fırında yapılan kabak köftesi çok az yağ içeriği ile hem sağlıklı hem de lezzetli bir tariftir. Kabak denildiği zaman akla ilk gelen şey diyetler olduğu için bu tarif kabağa karşı olan ön yargınızı ve fikirlerinizi son derece değiştirecek bir lezzete sahip. Köfteler genelde kızartma usulü ile yapıldığından ağır ve sağlıksız olur, fakat fırında yapılan kabak köftesi hem içerdiği malzemeler hem de tat bakımından tek kelime ile mükemmel. Ayrıca kabak köftesi soğuk olarak tüketilebilen bir lezzet olduğundan bir gün önceden hazırlayarak akşam yemeklerinin yanında aperatif olarak tüketilebileceği gibi hanımların 5 çaylarındaki menülerine dahil edebilecekleri tuzlu bir çeşit olarak da ikram edilebilmektedir. Ayrıca kabak sevmeyen çocuklar köfte olduğunu duyar duymaz zevkle yiyeceklerdir.
Fırında kabak köftesi için gereken malzemeler
5 adet orta boy kabak
1 demet dere otu
1 demet maydanoz
6 sap taze yeşil soğan
2 adet rendelenmiş havuç
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
3 adet orta boy yumurta
1 çay bardağı beyaz un
1 kâse rendelenmiş beyaz peynir
1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
Yeterince tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Fırında kabak köftesi nasıl yapılır?
Kabaklar yıkandıktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir. Bir müddet sulanması beklenir. Kabak yavaş yavaş suyunu salmaya başlayınca ince bir tülbentin içine koyularak fazla suyu iyice sıkılır. Eğer sulu bırakırsanız içi pişmez ve kabak köfteleriniz dağılır. Suyu süzülen kabak rendenin içine rendelenmiş havuç, iyice yıkanıp incecik kıyılmış olan dereotu, maydanoz ve yeşil soğanlarda eklendikten sonra malzeme iyice harmanlanır. Bu aşamada yumurtaları, zeytinyağını, beyaz ve kaşar peyniri, unu, kabartma tozu ve baharatları da ekleyip iyice karıştıralım. Hazırlanmış olan kabak harcından çok büyük olmayacak şekilde köfteler oluşturalım. Köfteleri yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kabak köftelerinin altları ve üstü kızarana dek pişirelim. Dilerseniz yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.