{ "title": "Fırında Kabak Kızartması", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/firinda-kabak-kizartmasi.jpg", "date": "20.01.2024 19:02:58", "author": "Bekir Aslan", "article": [ { "article": "
Fırında Kabak Kızartması, Özellikle yaz aylarında tüketilecek hafif ve sağlıklı olan bu tarif, çocuklarımıza sebze yedirme konusunda bizlere kolaylık sağlayacaktır. Tavada kızartma şeklinde yapmak hem zaman hem sağlık hem de temizlik açısından bize birçok konuda zarar vermektedir. Bu nedenle fırında patates, havuç, biber ve patlıcan gibi sebzeleri de ekleyerek tarifi detaylandırmak sofrayı şenlendirmek mümkün. Aynı zamanda soframızı renklendirecek yapımı kolay ve lezzetli bir tariftir. Ana yemeklerin yanında konuklarımıza zevkle sunabileceğimiz lezzetli ve pratik ve bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim.

Fırında Kabak Kızartması Malzemeler 4 Kişilik
Fırında Kabak Kızartması Nasıl Yapılır?

Derin bir kâsenin içine yağ, tuz ve pul biberi ekleyip çırpıyoruz. Fırın tepsinin üzerine yağlı kâğıdı serip üzerine az önce çırptığımız baharatlı sıvı yağı fırça yardımıyla sürüyoruz. Diğer yandan kabakların tamamını soyup 3 eşit parçaya bölüp uzunlamasına kesiyoruz. Kesilen kabakları tepsiye diziyoruz. Üzerine hazırladığımız baharatlı yağı yine fırça yardımıyla dikkatlice sürüyoruz. Önceden 190 derecede ısıttığımız fırında ortalama 30 dakika kadar pişiriyoruz. Ayrıca belirtmek isterim. Bu tarifte cam tepsi kullanmayalım. Aksi takdirde kabaklar yağda pişmiş gibi güzel kızarmayacaktır. Kabaklar piştikten sonra üzerine dökmek üzere sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Servis tabağına aldığımız kabakların üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Sarımsaklı yoğurdun üstüne dilerseniz kızdırılmış yağda nane ve pul biber de dökebilirsiniz. Soğuk ya da sıcak servis edilebilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }