{ "title": "Fırında Kabak Dolması", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Firinda-Kabak-Dolmasi-75.jpg", "date": "20.01.2024 09:47:51", "author": "Bekir İLBAĞI", "article": [ { "article": "
Fırında Kabak Dolması, Evlerde fırının olması avantajını kullanabilmek açısından günümüzde epeyce yemeği fırında yapar olduk. Yemeklerin fırında homojen olarak pişmesi ayrı bir lezzet kattığını her yemek ustası bilmektedir. Evlerdeki fırında pişen yemeklerin, tabii ki odun ateşiyle pişen kadar lezzetli olması beklenemez. Fırında kabak dolması, tencerede yapılan kabak dolmasından daha lezzetli olduğunu herkes malumudur. Kabağınız organik köy kabağı olduğunda, fırında kabak dolması taze pide eşliğinde tadından yenmez olur. Fırında kabak dolması tarifi:

Fırında kabak dolması malzemeleri
Fırında kabak dolması yapımı: Kabakların içini, bütün olarak doldurabileceği gibi, eşit parçalara bölerek de içini doldurabilirsiniz. Kabakların yüzeyleri kazınarak, uçları kesilip ve içleri boşaltılmalıdır. Ardından bir kap içerisine kabaklar konulup, batacak miktarda su konulup, bir tatlı kaşığı tuz ilave karıştırılmalıdır. Kabakları su içerisinde 30 dakika kadar bekletiniz. Kabaklar doldurulurken sadece suyu süzülerek alınmalıdır; kesinlikle yıkanmamalıdır. Domateslerin iki tanesi, sarımsak ve soğan yemeklik olarak doğranmalıdır. Diğer domates ise kabak uçlarına kapak yapılacaktır. Maydanoz ve taze nane ince ince doğranmalıdır. Pirinç mutlaka yıkanıp süzülmelidir. Fırın tepsisi sıvı yağla yağlanmalıdır.

Yoğurma işlemi yapılacak kabın içerisine pirinç, kıyma, sarımsak, soğan, iki yemek kaşığı zeytinyağı, domates, kimyon, karabiber, pul biber, taze nane, maydanoz, tuz konulacak ve bir güzel yoğrulmalıdır. Hazırlanan kabakların içleri harcı taşmadan doldurularak ince doğranmış domateslerde kapak olarak konmalıdır. Doldurulan kabaklar tepsiye güzelce yerleştirilmelidir. Bir kâse içerisine domates salçası, tuz, bir su bardağı kaynar suyla dolma sosu hazırlanarak tepsideki kabakların üzerinde gezdirerek dökünüz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürülen yemek 25-30 dakika arası sürede pişecektir.
" } ] }