{ "title": "Etli Kabak Dolması", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/etli-kabak-dolmasi(2).jpg", "date": "20.01.2024 14:48:54", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Etli kabak dolması, son derece faydalı ve besleyici özelliği olan kabak sebzesi yeşil renkli sebzeler arasında yer alır. Özellikle çocukların gelişim çağında onlara kabak gibi faydası yüksek olan sebzelerden yedirmek gerekir. Etli kabak dolması da hem lezzeti ile hem de sunumu ile herkesin severek tükettiği yemekler arasındadır. Etli kabak dolmasının yanında sarımsaklı yoğurt ikramı da yapabilirsiniz. Böylelikle kabak sebzesini sevmeyenler etli kabak dolmasını rahatlıkla tüketebilir. Sarımsağın kendine has tadı kabağın lezzetini bastırabilir.

Etli Kabak Dolması İçin Gerekli Malzemeleri
Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Oldukça leziz olan etli kabak dolmasının hazırlanışına iç harç ile başlayın. Bunun için kıymayı derin bir tabak veya karıştırma kasesinin içerisine alın. Üzerine baharatları, salçayı ve tuz ilave edip kıymayı harmanlayın. İki tane kuru soğanın kabuklarını soyun ve robotun içerisine alıp çekin. Çok ince olmayacak şekilde kuru soğanları çekin ve kıymalı karışımın içerisine alın. Bir su bardağı kadar Osmancık veya dolmalık pirinci bol suda yıkayın ve suyunu süzdürüp harcın içerisine ilave edin. Bir tutam dereotu ve bir tutam maydanozu soğuk su ile yıkayıp et tahtasının üzerin alın. Çok ince kıyım olacak şekilde sebzeleri doğrayın. Doğradıktan sonra kuru nane ile kıymalı harca ekleyip bir güzel yoğurmaya başlayın. İç harcı birkaç dakika eliniz ile karıştırın ve bir kenara kaldırın.

Dolmalık kabakların iç kısımlarına tatlı kaşığı ve dolma oyucu ile çıkartın. Arzu ederseniz eğer dolmanın iç kısmından çıkan malzemeleri daha sonra kullanmak için buzdolabına kaldırabilirsiniz. Kabakların dış kısımlarına çatal ile şekil verin veya kabuklarını soyun. İyi bir şekilde kabaklarını yıkayın ve suyunu süzdürün. Kabakların içerisine hazırlanmış ve beklemekte olan eti iç harçtan yarısına gelecek kadar doldurun. Dolmaları fazla derin olmayacak bir tencerenin içerisine dizin. Üzerine ilave edeceğiniz tereyağını ve sıvı yağı bir tavanın içerisine alıp eritin. Yağın içerisine bir tatlı kaşığı domates salçasını ilave edip karıştırın. Ardından bir çay bardağı sıcak su ekleyin ev dolmaların üzerine gezdirin. Hazır hale gelmiş olan etli kabak dolmasını kısık ateşin üzerinde pişirin. Tencereye sunu çektikçe su ilavesi yapmayı unutmayın. Yeteri kıvam da pişmiş olan etli kabak dolmalarını birkaç dakika dinlendirin. Akabinde servis tabaklarına alın ve sıcak olarak sunum yapın. Arzu ederseniz etli kabak dolmalarının yanına sarımsak yoğurt hazırlayıp dolmalar ile sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }