{ "title": "Ekşili Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/eksili-kabak.jpg", "date": "21.01.2024 16:50:59", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Ekşili Kabak

Kabak, birçok yemeğin malzemesi olacak türden bir sebzedir. Girdiği her yemeğe de çok yakışır. Kabak yemeklerinden biri de ekşili kabaktır. Ekşi tat Hatay yöresinde çok sevilir ve nar ekşisi yemeklerin içerisinde sık olarak kullanılır. Burada size Hatay usulü ekşili kabak anlatılacaktır.

Ekşili kabak için gerekli malzemeleri
(Malzemelerin miktarı dört kişilik yemek için verilmiştir.)

Ekşili kabak yemeği nasıl yapılır?

İlk olarak yeşil mercimekler düdüklü tencereye atılır. Üzerine üç parmak geçecek şekilde su eklenir. Tercihe göre mercimeklere haşlanma sırasında tuz eklenebilir. Mercimekler yirmi dakika kadar haşlanır. Daha sonra sebzeler yıkanır. Yıkanmış olan sebzeler soyulur. Kabaklar boylamasına birbirine iki dik çizgi ile dörde bölünür ve enlemesine dilimlenir. Soğanlar da ince ince kıyılır. Tavada zeytinyağı kızdırılır ve ilk olarak soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleştikten sonra kabaklar ve haşlanmış olan yeşil mercimekler eklenir. On dakika kadar kavrulduktan sonra tuz, nar ekşisi, salça ve baharatlar da eklenir. Bu eklemeden sonra bir on dakika kadar kavrulur. Ekşili kabağımız hazırdır. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }