{ "title": "Dolmalık Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/dolmalik-kabak.jpg", "date": "20.01.2024 01:46:24", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Dolmalık kabak, Dolmalık kabak çok faydalıdır. Yemeği de dolması da çok lezzetli ve faydalı oluyor. Kabak her mevsimde bulunması nedeniyle mutfaklarda yaygın olarak yer alıyor. Kabakgiller familyasından meyvesi sebze olarak kullanılıyor. Kökü saçaklıdır. Yaprakları büyük ve kaba tüylüdür. Meyvesi etli ve suludur. Sarı renkte çiçek açar. Kabak özellikle idrarı söktürüyor ve kabızlığı gideriyor. Mide ve bağırsakları da yumuşatıyor. Göğüsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Zihini açar. Kabakta B1 ve C vitaminleri ile potasyum ve fosfor mineralleri açısından çok zengindir. Çok sağlıklı ve besleyicidir. Kabağın dolması, yemeği ve tatlıları çok güzel oluyor. Kabak dolması kabağın içine koyulan pirinç ya da bulgurla birleştiğinde lezzeti artıyor ve protein kaynağı oluyor. Ayrıca kabak bitkisel protein, nişasta ve çinko içeriyor. Türk mutfağında çok kullanılan bir sebzedir. Kabağın birçok çeşidi bulunuyor. Kabak ana yemek olarak sofralarda yer alıyor. Kabakla lezzetli yemekler, enfes tatlılar yapabilirsiniz. Misafirlerin ve çocuklarında seveceği bir yemektir. Küçük çocuklarınıza sebze çorbası olarak vermeniz çok faydalıdır.