{ "title": "Dereotlu Kabak Çorbası", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Dereotlu-Kabak-Corbasi-64.jpg", "date": "19.01.2024 00:51:32", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Dereotlu kabak çorbası, kabaklı yemekleri sevenlerin, farklı lezzet ve tarif arayanların beğenebileceği lezzetli çorbalardan bir tanesidir, dere otlu kabak çorbası. Özellikle kış aylarında içimizi ısıtacak, sağlığımız içinde bir o kadar faydalı olan çorba çeşitlerini mutlaka hemen her kadın yapıyordur. Ancak genel anlamda yapılan ve bilinen lezzetler hemen hemen aynıdır. Kış aylarında en çok tüketilen çorbaların başında mercimek çorbası, tavuk suyuna çorba, pirinçli çorbalar ve şehriye çorbası gibi çorbalar gelmekte ve sıkça yapılmaktadır. Sebze çorbasını sevenler ve farklı lezzet arayanlar için iyi bir alternatif olan kabak çorbası hem oldukça lezzetli hem de zahmeti yok denecek kadar az olan çorbalardandır. Aynı zamanda sağlık açısından oldukça değerli bir besin kaynağı olan kabağı mutlaka tüketmemiz gerekmektedir. Kabak potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir gibi elementler içermekte ve oldukça bol lif kaynağı olan kabağın sağlık açısından sayısız faydası bulunmaktadır. Göz sağlığından tutunda, cilt güzelliğine, beden temizliğine, sinirsel rahatsızlıklarda, idrar söktürücü olması ile, böbrek ve mesane iltihaplarında, kabızlık problemlerinde ve daha birçok anlamda sağlık açısından oldukça değerli bir sebzedir. Şimdi de sayısız faydası bulunan bu sebzeden yapacağımız çorba tarifimizi paylaşalım sizlerle.

Dereotlu kabak çorbası için gereken malzemeler
Dereotlu kabak çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle kabakları güzelce yıkıyoruz. Kabuklarını soyduğumuz kabakları küp doğruyoruz. Ardından yine aynı kabın içine kabuklarını soyup yıkadığımız patatesi doğruyoruz. Ardından kabuklarını soyduğumuz soğanı ve sarımsağı da aynı kaba doğruyoruz. Doğrama işlemi bitince çorbayı yapacağımız tencereyi ocağa alıyor kaynamış olan suyu içine döküyoruz ve doğradığımız sebzeleri içine döküyoruz. Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirme işlemine devam ediyoruz. Sebzeler yumuşadıktan sonra içine sütü, zeytinyağını ve tuzunu da ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alıyor ve karışımı rondodan geçiriyoruz. Rondodan geçirdiğimiz dereotlu kabak çorbamız artık hazır. Servis etmeden önce sıcakken üzerine ince kıydığımız dereotunu ve pul biberini de ekleyip artık servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }