{ "title": "Çıtır Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/citir-kabak.jpg", "date": "21.01.2024 14:37:24", "author": "teslime tuglu", "article": [ { "article": "Çıtır Kabak: Kabağı çok seven ve tüketen bir millet değiliz ama tadını bilsek hiç de karamsar davranmayız. Özellikle ben hiç kabak sever biri değilim ama bu ön yargımı bir arkadaşımda yediğim kabak salatasıyla yendim kabağın bu kadar lezzetli olacağını asla tahmin edemezdim. Şimdi sıra sizde hadi ön yargılarınızı benim size vereceğim çıtır kabak tarifiyle hep bir elden yenelim.

Çıtır Kabak Malzemeleri
Çıtır Kabak Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayıp kurulayıp uzunlamasına ince ince keselim. Çok da ince olmasın dilimleri bir parmak kalınlığında kesiniz. Kestiğimiz parçaları da ortadan ikiye keselim. Yumurtaları da çukur bir kaba kırıp iyicene çırpalım. Başka bir kapta da galeta unu ve baharatları koyup karıştıralım. Maydanozu ince ince kıyalım galeta unlu karışıma ilave edelim. Kabakları önce yumurtalı karışıma batırıp ardından galeta unlu karışıma batırıp yağlı kâğıt
serilmiş fırın tepsisine koyup önceden hazırladığımız 220 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Servis yapılırken yanına süzme yoğurtla ikrama hazır hale getirelim.

Şimdiden afiyetle yiyiniz.
" } ] }