{ "title": "Bulgurlu Kabak Yemeği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Bulgurlu-Kabak-Yemegi-72.jpg", "date": "21.01.2024 05:45:48", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Bulgurlu kabak yemeği, özellikle diyet yapan ya da beslenmesinde daha hafif besinler tüketmesi gerekenler için iyi bir yemek alternatifidir. Özellikle yaz mevsimlerinde kabak yemeği üzerine yoğurt ile çok lezzetli olur. Kabak sebzeler içerisinde metabolizmayı en iyi çalıştıran sebze olarak bilinir. Sanırım bu nedenle diyet programlarında her zaman kabağa yer verilir. Eskiden kabağın sadece yemek ve dolmasını yaparken bugün artık kabak ile yapılan birçok salata ve fırın yemekleri tarifi bulunmaktadır. Ben bazen kabak yemeğinin içerisine pirinç de koyuyorum. Hatta evinizde tüketemediğiniz pilav varsa kabak yemeğinde değerlendirebilirsiniz. Ayrıca dolma içi arttığında sakın atmayın. Buzluğa koyun ve kabak yemeğinde kullanın. Yemeğin içerisine asıl tat veren şey dereotudur. Bu nedenle sakın dereotu olmadan bu lezzeti yapmayı denemeyin.

Bulgurlu kabak yemeği için gerekli malzemeler
Bulgurlu kabak yemeği nasıl yapılır?

Yemeğin yapımına öncelikle kabakları soyarak başlayın. Ben bu işlem için rendeyi kullanıyorum. Rendenin iri tarafıyla kabakları hafif soyun. Daha sonra dikine dört parçaya ayrın ve orta kısımlarını keserek atın. Kabakları patates yemeği yapar gibi doğrayın ve yıkayın. Bir tencerenin içerisine sıvı yağı dökün. Üzerine yemeklik doğranan soğan ve kıymayı da koyarak kısık ateşte biraz tuz ile soteleyin. Sotelenen yemeğe domatesi rendeleyin ve salça ile kavurun. Üzerine de kabakları atarak biraz daha kavurmaya devam edin. En son olarak yemeğin kaynar suyunu ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak kısık ateşte pişirmeye başlayın. Kabakların pişmesi uzun sürer. Biraz yumuşadığında içerisine yıkanan bulguru da atın ve tamamen pişene kadar kaynatın. Ocağın altını kapatmadan evvel tuzunu ve baharatlarını atın. Yemek piştiğinde ocaktan alın ve üzerine doğradığınız dereotunu dökün. Karıştırmadan yemeğinizi dinlendirin. Bulgurlu kabak yemeği hazır. Üzerine dere otlu yoğurt yaparak yiyebilirsiniz. Fakat yoğurdu dökmeden evvel yemeği yemek tabağına doldurun ve biraz soğumasını bekleyin. Aksi takdirde üzerine döktüğünüz yoğurt sulanır ve ekşir. Şimdiden afiyet olsun.

" } ] }