{ "title": "Bisküvili Kabak Tatlısı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/biskuvili-kabak-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 17:58:35", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Bisküvili Kabak Tatlısı, tatlılar için de basit bir şekilde hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. Bal kabağını şeker oranı oldukça yüksektir diyet yapan ve şeker hastaları bal kabağı tatlısını tüketirken dikkat etmeleri gerekir. Bal kabağı genellikle sade veya cevizle tüketilirdi ama son dönemlerde bisküvili ve muhallebili yapılmakta.

Bisküvili Kabak Tatlısı Malzemeleri
Muhallebisi için
Süslemesi için
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
Bisküvili Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kabakları güzel bir şekilde temizleyip yıkayın ve dilimleyerek derin bir tencereye koyun kabakların üzerine su gezdirin tencerenin kabağını kapatarak orta ateşte pişirmeye bırakın. Kabakların piştiğini bir çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz. Pişmiş olan kabakların suyunu süzün ve derin bir kabın içine alarak çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin. Bir taraftan da bisküvileri robottan geçirin. Evinizde robot yok ise elinizle de ezebilirsiniz. Bisküvi, pudra şekeri ve ezmiş olduğumuz kabakları karıştırıyoruz. Yapmış olduğumuz bal kabağı karışımı kare bir borcamın tabanına yayın. Ardından muhallebiyi yapma işlemine başlayalım. Derin bir tencerenin içine süt, un, şeker koyup orta ateşte hızlı hızlı karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kaynayan ve koyulaşan muhallebiyi ocaktan indirip vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Muhallebiyi soğuttuktan sonra bal kabağı karışımının üzerine eşit bir şekilde döküyoruz. Bisküvili bal kabağını Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapabilirsin.
" } ] }