{ "title": "Biber Kabak Dolması", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/Biber-Kabak-Dolmasi-73.jpg", "date": "19.01.2024 03:23:19", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Biber kabak dolması, denilince nedense hep yaz mevsimi aklıma gelir. Birbirinden farklı çeşit ile yapılan karışık dolmayı her halde sevmeyenimiz yoktur. Ben dolmaların içerisinde özellikle domates ve patatese de yer veriyorum. Karışık dolmalar bir çeşit doldurduğunuzdan daha fazla keyifle yeniliyor. Sanırım bu durum her sebzenin tadının birleşmesiyle ortaya daha güzel bir tat çıkmasından kaynaklanıyor. Biber dolmasının güzel olmasının sırrı kullanacağınız biberde gizlidir. Ben biberleri kendim tek tek seçebileceğim köylü pazarlarından alıyorum. Sadece bir lokmalık biberleri tercih ediyorum. Sizlere de bunu tavsiye ederim. Bu arada ne dolması yaparsanız yapın iç malzemenin yağını kullanırken cömert davranın.

Biber kabak dolması için gerekli malzemeler
İç harcı için
Biber kabak dolması nasıl yapılır?

Dolmanın yapımına iç malzemesini hazırlayarak başlayın. Bunun için önce pirinci yıkayın ve iyice süzün. Üzerine kıyma ve diğer baharatları ilave edin. Ayrıca sıvı yağ ve salçaları ekleyerek yeşilliklerini doğrayın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Diğer taraftan sebzeleri hazırlamaya başlayın. Kabakları soyun. Ben daha çok şık görünmesi için rende ile soyar gibi dışına şekil veriyorum. Kabakları bu şekilde yaptıktan sonra ortadan ikiye bölün ve içlerini oyun. Bir çay tabağının içerisinde biraz tuz ve karabiberi karıştırın. Kabakların içlerini bu karışımla ovun. Dolma biberinin de içini açın ve yıkayın.

İşlemler tamamlandığında sebzelerin içerisini bir tatlı kaşığı yardımıyla doldurun. Pirinçleri ağzına kadar doldurursanız dışına çıkar. 2/3 miktarında doldurulması yeterlidir. Ayrıca pirinçleri gevşek doldurun sakın tepmeyin yoksa pişmez. Tüm malzemeyi doldurduktan sonra geniş bir pilav tenceresinin ortasına kabakları etrafına ise dolma biberlerini dizin ve ağızlarını domates ile kapatın. Bir kenarına ya da üzerine yemeklik patates doğrayın, Üzerine ise bir soğanı 4 eşit parçaya bölerek yerleştirin. Biber kabak dolmasının suyunun sebzeleri kapatmaya yakın olması gerekir. Üzerine sıvı yağı da gezdirin. Kaynadığında tuzunu kontrol etmeyi unutmayın. Dolmayı kısık değil orta derecede büyük ateşte pişirin. Pişince nane ekerek servis yapın.

" } ] }