{ "title": "Beşamel Soslu Kabak", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/besamel-soslu-kabak.jpg", "date": "21.01.2024 15:09:06", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Beşamel Soslu Kabak yapımı çok kolay ve çok lezzetli bir ana yemektir. Genellikle ana yemek olarak akşam yemeklerinde tercih edilir. Beşamel soslu kabak güzel bir fırın yemeğidir. İçerisine her türlü et ürünü ilave edilebilir ve bu şekilde yemeğiniz şekillendirilmiş olur. Şimdi gelin sizler ile beşamel soslu kabak yemeğimizin yapılışını inceleyelim.

Beşamel Soslu Kabak Malzemeleri
Beşamel sos için
Beşamel Soslu Kabak Nasıl Yapılır?

İlk olarak kabaklar soyularak küp-küp dilimlenir ve tuzlanır. Hafif yumuşayacak şekilde sıvı yağda güzelce kızartılır. Kızaran kabaklar fırın kabının tabanına yerleştirilir. (Çiğ olarak koymanız durumunda da kabaklar kolaylıkla pişebilirler fakat ben hafifçe kızartmayı tercih ettim.) Üzerine daha önceden haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etleri dizilir. Kabakların üzeri tamamen tavuk eti ile kaplandıktan sonra beşamel sosu hazırlanarak tavukların üzerine güzelce gezdirilerek sosla kapatılır. Fırın kabı fırına sürülerek 180 derece fırında 25 dakika kadar (Sosun üzeri pembeleşmeye başlayıncaya kadar) pişirilir. Fırından almaya yakın kaşar peyniri rendesi kabağın üzerine serpilir. Peynirler eriyip pembeleşince yemeğimiz hazır demektir.

Afiyet olsun. Sosun yapılışı şu şekilde: ilk olarak tereyağı eritilerek içerisine un ilave edilir ve hafifçe kavrulur. Çırpıcı ile karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilerek güzelce karıştırılır. Sonrasında Tuz ilave edilir ve kaynayıp koyulaştığında ocaktan alınır. Dilerseniz içerisine karabiber de ilave edebilirsiniz. Beşamel sosunu çeşitlendirmek için yukarıdaki ek malzemeler de sosa ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }