{ "title": "Bal Kabağı", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/bal-kabagi(1).jpg", "date": "20.01.2024 11:48:20", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Bal kabağı, Bal kabağını bir çoğumuz sebzegillerden diye bilsek de aslında bal kabağı meyvegillerdendir. Bal kabağı ABD, İngiltere, Kanada, Avusturya gibi ülkelerde kutlanan cadılar bayramının vazgeçilmez sembolüdür. Bal kabağı A vitamini deposudur içerisinde demir, protein, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyum bulunmaktadır. Bal kabağı göz beyin sağlığı için doğal bir besindir. Şeker oranı düşük bir besin olsa da kalori yönünden oldukça düşük ve bol lifli bir besindir. Bal kabağını manavdan veya pazardan alırken soyulmamış ve doğranmamış olmasına özen gösterelim evde tüketeceğiniz de doğrayıp soyduğunuz zaman vitamin değerini de kaybetmemiş olur. Bal kabağının birçok hastalıklardan da koruyucu özelliği vardır. Bal kabağını farklı alternatiflerle de kullanabiliriz. Bazı alternatifler çorba, mücver, bal kabağı salatası, bal kabağı tatlısı, bal kabağı reçeli veya yaş pastası, marmelat olarak kurabiyelerde de kullanabiliriz. Bal kabağı lifli özelliğinden dolayı hazımsızlığa yani kabızlığa da iyi gelmektedir. 45 yaş üstü erkeklerde prostat rahatsızlığının ilerlemesini önler.