{ "title": "Bal Kabağı Reçeli", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/bal-kabagi-receli.jpg", "date": "21.01.2024 09:10:59", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Bal Kabağı Reçeli, Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan reçelin birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Türk mutfağında kışa hazırlık yapan ev hanımları mevsimlerine göre meyvelerin reçelini yaparak sağlıklı beslenmeye özen göstermektedir. Reçel yapımı uğraş ve dikkat isteyen bir süreçtir. Kıvamını tutturmak da lezzeti de önemlidir. Kıvamı istenilen şekilde olmazsa reçel belli bir süre şekerleme yapabilir. Reçel çeşitleri arasında bulunan ve her yaş grubunun damak tadına uygun olan reçel çeşitlerinden biri de bal kabağı reçelidir. Tarifi şu şekildedir;

Bal Kabağı Reçeli Malzemeleri
Bal Kabağı Reçeli Nasıl Yapılır?

Bal kabaklarının kabuğunu soyun ve istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Daha sonra kabakları kireç suyunda 8-9 saat bekletin. Beklettikten sonra sertleşen kabuklarını iyice bol suyla yıkayın. Yıkadıktan sonra kabakları tabanı geniş bir tencereye sıra sıra dizin. Dizdikten sonra üzerine toz şekeri ilave ederek kısık ateşte kaynatmaya bırakın. Bal kabakları kaynamaya başladıktan belli bir süre sonra suyunu bırakacaktır. Kaynadıktan belli bir süre kabaklar ve şeker reçel kıvamına gelecektir. Sık sık kontrol etmeniz gerekir. Reçel kıvamına gelince yarım limonun suyunu tencereye ilave edin. Limonu ilave ettikten sonra reçeli ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Limon reçelin şekerlemesine engel olacaktır. Soğuyan reçeli cam kavanoza aktarıp kapağını kapatın ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }