{ "title": "Bal Kabağı Böreği", "image": "https://www.kabak.gen.tr/images/bal-kabagi-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 15:33:56", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Bal Kabağı Böreği, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında olan börek ve börek çeşitleri her yaş grubu tarafından tercih edilmektedir. Yapılışının kolay ve lezzetli oluşuyla ev hanımları her öğün ve özellikle de beş çayında börek ve börek çeşitlerini tercih etmektedir. Böreklerin yapılışı çok pratik ve malzemesi de çok fazla değildir. Börek çeşitlerinden olan ve özellikle Trakya bölgesinde çok sık yapılan bal kabağı böreğinin tarifi şu şekildedir;

Bal Kabağı Böreği Malzemeleri
Bal Kabağı Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle kabakları temizleyin ve rendeleyin. Rendeledikten sonra ve tencerenin içine koyun. Daha sonra üzerine şekerini ilave edin ve kısık ateşte kavurun. Yaklaşık on dakika kavurduktan sonra altını kapatın. Daha sonra 1 adet yufkayı fırın tabağına serin. Fırın tepsisini önceden yağlayın. Yufkanın kenarları aşağıya doğru sarkabilir. Yufkayı serdikten sonra üzerine ayrı bir kabın içerisinde hazırladığınız sütle ile yağ karışımını sürün. Yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde sürün. Daha sonra 2. Yufkayı tepsinin içine büzerek yerleştirin. Yerleştirdiğiniz 2. Yufkanın üzerini de süt ve yağ karışımı ile ıslatın. Daha sonra 3. Yufkayı da büzerek yerleştirin ve süt yağ karışımı ile ıslatın. 3. Yufkayı ıslattıktan sonra üzerine hazırladığınız iç harcı her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra diğer yufkaları da büzerek tepsiye yerleştirin ve aralarına sütlü yağ karışımını ile ıslatmayı unutmayın. Son yufkayı da yerleştirip kenarları sarkan kısımları iç kısma doğru kapatın. Kalan sosun hepsinin de üst kısma dökün ve yayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Servis yaparken pudra şekeri kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }